Біля Рівного перекривали дорогу через деревообробний завод

Кореспондент Суспільного з місця події повідомляє, що на даний час рух відкрито. Голова ініціативної групи Андрій Овсійчук повідомив Суспільному, що протестуючі збираються прийти на мітинг під ОДА у понеділок на 12:00. 

Директор ТОВ "Технопривід Інвест Груп" Павло Пильтяй прокоментував акцію протестуючих так:

– Ми розуміємо занепокоєння громадян, але вони безпідставні, підприємство буде екологічно безпечне. Ми намагатимось і надалі доносити цю інформацію, готові завезти бажаючих на наші подібні підприємства в Україні та Польщі, аби вони переконалися у цьому. Також вважаю, що причина протестів не в екології, а наших конкурентах, які намагаються не допустити будівництво заводу. При загальному обсязі інвестицій у 200 мільйонів євро, ми вже вклали 9. Площа заводу становитиме 62 гектара, і це буде найбільше підприємство в Європі.

Як повідомила пресслужба поліції області, патрульні поліцейські забезпечують безпеку та регулюють дорожній рух. Наразі передбачено можливість для об’їзду заблокованої ділянки дороги через село Карпилівка.

У зв’язку із проведенням акції, яка спричинили незручності водіям під час руху автодорогою "Устилуг-Луцьк-Рівне", та від яких надходять відповідні скарги, вирішуватиметься питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 279 Кримінального кодексу України.

Близько півтори сотні людей перекрили трасу луцького напрямку навпроти готельного комплексу "Швейцарія" біля Рівного. Учасники акції протесту ходять пішохідним переходом. 

Люди виступають проти будівництва заводу "Kronospan" у Городку, бо вважають, що підприємство з переробки деревини становить потенційну екологічну загрозу для навколишніх сіл і навіть Рівного. Ще раніше інвестори зазначали, що у них стоятимуть найсучасніші фільтри, а викиди у повітря не перевищуватимуть допустимих норм. Крім того, людей забезпечать роботою, а бюджет – податками. Зараз у Городку тривають підготовчі до будівництва роботи. 

Як зазначили люди на акції протесту кореспонденту Суспільного, трасу планують перекривати годину. 

Як повідомив начальник Патрульної поліції області Сергій Мерчук, домовилися що акція з перекриття буде до години, ходитимуть по 15-20 хвилин з перервою аби пропустити транспорт.

Тим часом у Службі доріг повідомили, що безперешкодно до Луцька можна дістатись, якщо їхати у напрямку Млинова, а на перехресті перед райцентром повернути направо у бік Волині.

Читайте також