Біля Рівного відкрили сучасний реабілітаційний простір для людей з інвалідністю

Сучасний спальний корпус відкрили в обласному центрі комплексної реабілітації інвалідів, що в Олександрії Рівненського району. У комфортних та зручних умовах тут зможуть проживати півсотні пацієнтів. Вони отримуватимуть медичні та соціально адаптаційні послуги.

Як розповідає директорка центру Оксана Кравчук, триповерхову будівлю збудували за півтора року. Пацієнти тут проживатимуть у двомісних кімнатах, кожна з яких має окремий санвузол. У приміщені є просторі зали для спілкування, перегляду фільмів тощо.

«Важливо, що будівля побудована за сучасними технологіями та підходить для слабозорих людей або ж з порушенням опорно-рухового апарату. Тут є пандуси, ліфти, спеціально обладнані коридори для зручного пересування будівлею. Важлива інформація для пацієнтів написана за допомогою шрифта Брайля. Спеціальні звукові сигнали орієнтують людей з інвалідністю про місцезнаходження входу у будівлю», - каже Оксана Кравчук. І додає, що у медичному закладі постійно працюють над розширенням спектру послуг та категорії пацієнтів. Так, відновнювальну терапію у центрі можуть проходити родичі загиблих в АТО/ООС.

У закладі є фізіотерапевтична зала, кімната психоемоційної корекції, можна пройти курс ароматерапії, парафінолікування, аероіонотерапії тощо. У закладі працює кваліфікований медперсонал. Серед них - лікарі, фахівці соціальної роботи та медичної реабілітації, медсестри з лікувальної фізкультури та масажу, психолог та інші.

«У нас в області проживає майже 80 тисяч людей з інвалідністю. Їх необхідно забезпечити якісними послугами з реабілітації. Вони повинні відчути, що про них турбуються та підтримують. Приємно, що такий необхідний соціальний об’єкт вдалося відкрити завдяки співпраці різних гілок влади. Адже кошти на його реалізацію надійшли з Державного фонду регіонального розвитку за співфінансування з обласного бюджету», - зазначив перший заступник голови ОДА Сергій Подолін.

Вартість об’єкту складає понад 10 мільйонів гривень.

Нагадаємо, Рівненський обласний центр комплексної реабілітації інвалідів знаходиться за адресою: с.Олександрія Рівненського району, вул. Санаторна, 3.

Пресслужба Рівненської ОДА

Читайте також