Бій тривав близько 14 годин: львівські десантники знищили 50 окупантів "елітного" полку рф (ВІДЕО)

Львівські десантники знищили близько 50 окупантів так званого елітного полку армії рф. Бій тривав близько 14 годин. 

Про це повідомляє 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ.

Під час спроби загарбників перерізати одну стратегічно важливу трасу на сході України, саме десантники 80 бригади, зірвали плани ворога і не дали йому розвинути наступ.

Цей бій, біля містечка Б., почався у другій ночі, коли до позицій десантників, підійшла ворожа диверсійно-розвідувальна група. Наші хлопці помітили диверсантів і вогнем з автоматичної стрілецької зброї, змусмили їх відступити. Але, рашисти, не вгамувались і трохі пізніше, їх піхота, підсилена бронетехнікою, пішла в атаку, - йдеться у повідомленні. 

У бою, який тривав до 14 годин дня, воїни ЗСУ, з гранатомета NLAW підпалили російську БМД і, на загал, було знищено близько 50 чоловік особового складу 104-того , так званого, “гвардійського”, десантно-штурмового полку 76-ої десантно-штурмової псковської дивізії, яку в збройних силах РФ вважають елітною.

Втім, зустрівшись у близькому, контактному стрілецькому бою з українськими десантниками, ця “еліта”, відступила, залишаючи у лісосмузі тіла своїх загиблих.

Бій був важкий. Особливо відзначились старший лейтенант Олександр Чавдар, та старший солдат Олег Дубич, які, під час боєзіткнення, отримавши осколочні поранення, відмовились від евакуації в медзаклад і продовжували вести вогонь, до тих пір, поки ворог не відступив.

- Проте, знищеною БМД та півсотнею ліквідованих псковських “голубих беретів”, неприємності для загарбницької армії Путіна-Шойгу, в той день, не завершились. Зкоардиновані дії артилерійських підрозділів 80 бригади, навздогін нанесли ворогу масований артилерійський удар, після якого, у окупантів щє зменшилась кількість живої сили і техніки, - зазначають десантники. 

Читайте також