Благодійники надіслали дороговартісні препарати для маленьких пацієнтів Рівненської обллікарні

Рівненська обласна лікарня отримала від благодійників дороговартісні препарати. Ліки отримають пацієнти Неонатального центру.

Як повідомили на сторінці медзакладу, медикаменти надіслали організації Americares Foundation, UA Brokers Without Borders, Благодійний фонд «Крила надії».

Нині 32 малюки перебувають на лікуванні в Неонатальному центрі: шестеро у відділенні анестезії та інтенсивної терапії, ще 26 в неонатальному відділенні. Отриманні ліки є незамінними для новонароджених, яких лікують в медичному закладі.

Канавіт або вітамін К1, застосовується для профілактики геморагічної хвороби новонароджених, яка може розвинутись в перший місяць життя дитини і призвести до тяжких ускладнень у вигляді спонтанних крововиливів.

Кофеїну цитрат є незамінним у передчасно народжених дітей для стимуляції дихального центру і профілактики апное недоношених (затримок дихання). Призначають до досягнення дитиною 34 тижнів постконцептуального віку, коли дитина вже може ефективно самостійно дихати.

Щороку спеціалісти центру виходжують понад 200 недоношених дітей, які потребують стимулювання дихання.

Добутамін, інотропний препарат, який призначають новонародженим в критичних станах та станах, які потребують гемодинамічної підтримки.

Читайте також