Близько 3 200 школярів Рівного з вересня вперше сядуть за парти

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

За сприятливої епідеміологічної ситуації, уже з вересня, традиційно, школярі знову сядуть за парти. Для малюків, які до школи йдуть вперше, це надзвичайно важливий етап. Цьогоріч у Рівному близько 3 200 першокласників, як і минулого. Заклади освіти вже практично сформували списки та готуються зустрічати учнів.

У попередні роки дискусії точились навколо навчання у рівненських школах дітей, які не зареєстровані в обласному центрі. Чи цьогоріч їх взяли у перші класи, буде відомо пізніше.

«Ми попередньо проводили роз’яснювальну роботу із керівниками шкіл, щоб у школах були тільки діти, які проживають на їх територіях. Як воно буде – потім будемо робити аналіз», - зазначила нашим журналістам заступниця начальника управління освіти Рівного Катерина Сичик.

Також через епідемію коронавірусу та карантинні обмеження вчителі поки що не проходитимуть обов’язковий щорічний медичний огляд.

«Зазвичай учителі повинні були пройти плановий медогляд до початку навчального року. Воно буде трошки відтерміновано через коронавірус, але через сімейних лікарів поступово будуть починати проходити, - каже пані Катерина. - Сподіваємось, відтерміновано на певний час просто. Цим скупченням у медичних закладах можемо собі ще нашкодити ще більше».

Раніше ми писали про те, що варто знати батькам рівненських першокласників перед початком навчального року.

Відповідно до рекомендацій Міністерства охорони здоров’я і Всесвітньої організації охорони здоров’я, під час освітнього процесу в закладах необхідно використовувати засоби індивідуального захисту та уникати масових скупчень.

До старту навчального року засновникам закладів рекомендовано:

  • забезпечити школи дезінфікувальними та мийними засобами, засобами індивідуального захисту;
  • обладнати місця для обробки рук та збору використаних масок і рукавичок;
  • створити умови для соціального дистанціювання та уникнення скупчень.

Більше про рекомендації тут

Читайте також