Бо не знав, як: голова Конституційного суду України пояснив, чому не задекларував свій будинок в Криму

Фото - 24 канал

27 жовтня Конституційний суд України визнав неконституційним покарання для чиновників за брехню у деклараціях, тим самим фактично скасувавши в Україні антикорупційну реформу. Згодом журналісти "Схем" оприлюднили розслідування про те, що голова КСУ Олександр Тупицький не задекларував ділянку у Криму, яку купив після анексії  - вже за російським законодавством, після чого його викликали на допит в ДБР.

Сьогодні під час брифінгу Тупицький пояснив, чому не задекларував землю у Криму, повідомляє 24 канал. Він пояснив, що не знає, як внести у декларацію земельну ділянку у Криму. Суддя переконує, що якби він задекларував землю, його будинок на півострові могли б знести.

Оскільки Тупицький не може в'їхати до Криму, оформленням його ділянки займались юристи. За словами судді, землю приватизували ще до анексії. Проте, нібито, коли на українські кадастри наклались російські виникла проблема з оформленням. Тупицький переконує, що, мабуть, юристи "нічого кращого не придумали", як врегулювати питання розмежування створення правочину договору купівлі-продажу.

Тупицький зазначив, що виникли певні юридичні проблеми з тим, аби вказати землю у декларації. 

- Не знаю, як це зробити. Я не визнаю Крим російським, але обставини, які не від мене залежать, склались так,
– сказав голова КСУ.

За його словами, якщо внести у декларацію те, "що ти не визнаєш, можуть виникнути різні думки". Відповідно до російського законодавства, за таких обставин можуть знести будинок. Проте Тупицький визнав, що варто було звернутись до НАЗК, аби йому пояснили, як юридично правильно внести ділянку у декларацію. 

Читайте також