Боєць єгерської бригади розповів, як приїхав із Польщі воювати в Україну

Максим, військовослужбовець окремої єгерської бригади, після масштабного вторгнення росії, у перші ж дні повернувся з Польщі, щоб боронити Україну.

"Відверто кажучи, можна було лишитись за кордоном, забути про своїх рідних та друзів… — згадує Максим. — Але ким би я тоді був? Що б тоді від мене залишилось?"

Ще у 2014 році юнак родом із Нових Санжар на Полтавщині був активним учасником Революції Гідності, згодом став волонтером, вступив до «Пласту» та з часом очолив осередок організації в Полтаві. Але життя підкинуло хлопцю непрості випробування на міцність духу.

"У якийсь момент я просто вигорів, втратив віру в себе — в Україні — та поїхав заробляти гроші до Польщі", — ділиться Максим.

Про бомбардування українських міст він дізнався із соцмереж. І того ж дня, 24 лютого, був на польському мітингу в підтримку нашої країни у Вроцлаві.

Поштовхом до активної дії став Державний гімн, який лунав над мітингарями: український славень нагадав Максиму присягу пластунів і воїнів УПА, яку колись складали із хлопцями в лісовому таборі, та твердо вирішив вертатися — щоб скласти Військову присягу народові України.

Не гаючи часу, він придбав квиток на перший же автобус із Вроцлава: серед пасажирів були переважно чоловіки, які також поверталися додому, і це ще більше ствердило Максима у своєму виборі.

Сьогодні він разом із побратимами, бойовими єгерами, у складі Об’єднаних сил тримає оборону на Донецькому напрямку.

Читайте також