Болгарія не постачатиме Україні зброю

Україна не отримає від Болгарії зброю. Парламент цієї країни відмовив у військовій допомозі, зокрема і радянського зразка, на запит українського посла Віталія Москаленка. 

Про це пише місцеве видання The Sofia Globe.

"Національні збори ухвалили рішення – Болгарія не експортуватиме зброю до України. Справу закрито", - сказала лідерка Болгарської соціалістичної партії та міністерка економіки Корнелія Нінова.

Водночас виступаючи 7 червня, прем'єр-міністр Болгарії Кирил Петков заявив журналістам, що є рішення парламенту про військово-технічну допомогу Україні і "ми дотримуватимемося рішень Національних зборів".

"Я думаю, що те, що ми зробили досі для України, на рівні підтримки біженців, на рівні коштів, які ми вклали досі на гуманітарну допомогу, що ми ремонтуватимемо їхню техніку, яку не можна відремонтувати в іншому місці, ми зробимо це у Болгарії", - сказав він.

Парламент Болгарії 4 травня проголосував за те, щоб уповноважити уряд реалізувати пакет заходів щодо надання допомоги Україні, включаючи ремонт української військової техніки на болгарських заводах. При цьому пропозиції, які б Болгарії давали чіткий мандат на постачання зброї Україні, були відхилені.

За матеріалами ТСН

Читайте також