Боргів і так вистачає: депутати просять Кабмін скасувати штрафні санкції і пеню, які нараховані аеропорту "Рівне"

Сьогодні під час засідання восьмої сесії Рівненської обласної ради депутати підтримали звернення до Кабінету Міністрів України щодо скасування штрафних санкцій та пені, нарахованих Обласному комунальному підприємству «Міжнародний аеропорт Рівне».

З тексту рішення відомо, що аеропорт є важливим авіатранспортним вузлом та має стратегічне значення для Рівненської області та усього західного регіону України.

Технічні дані аеродрому відповідають міжнародним авіаційним нормам, однак інфраструктура, технічне забезпечення, світлосигнальне обладнання, техніка, система авіаційної безпеки потребують постійного оновлення.

Наразі Обласне комунальне підприємство «Міжнародний аеропорт Рівне» перебуває у вкрай тяжкому фінансовому становищі, а заборгованість підприємства  перед кредиторами, яка виникла і накопичувалась з 2002 року, складає понад 38,9 млн. гривень.

Станом на 06.12.2021 заборгованість підприємства із виплати заробітної плати становить 4,37 млн. гривень; із сплати платежів до бюджету: ЄСВ – 20,16 млн. гривень, в т.ч. штрафи та пені – 2,29 млн. гривень, штрафи та пені до Пенсійного фонду України – 5,78 млн. гривень; ПДФО – 8,44 млн. гривень; військовий збір – 0,56 млн. гривень; ПДВ – 0,16 млн. гривень; податок на землю – 0,09 млн.  гривень.

Враховуючи борги підприємства, на його рахунки державною виконавчою службою накладено арешт, що спричиняє суттєві перешкоди у функціонуванні аеропорту та призводить до виникнення заборгованості перед працівниками і неможливості здійснення статутної діяльності.

Поточні кошти, які надходять на розрахункові рахунки підприємства, державною виконавчою службою спрямовуються на погашення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам, яка виникла за минулі періоди.

«З огляду на викладене просимо розглянути питання щодо скасування штрафних санкцій та пені, нарахованих Обласному комунальному підприємству «Міжнародний аеропорт Рівне» за несплату або несвоєчасну сплату ЄСВ та інших платежів до бюджету, Пенсійного фонду України, та ненарахування в подальшому штрафних санкцій та пені з метою оздоровлення фінансового стану і відновлення платоспроможності комунального підприємства, яке має стратегічне значення для Рівненської області», - йдеться у тексті рішення.

Читайте також