Борщ з вишнями та опіканці: на Гощанщині створять збірник унікальних місцевих рецептів

фото ілюстративне

У рамках програми «Своримо інноваційний культурний продукт» Українського культурного фонду Гощанська селищна рада отримає 355 тисяч гривень на створення Інтерактивного гастро альманаху «Гощанські традиції».

«Гощанські традиції – це збірник рецептів унікальних традиційних страв Гощанщини, а, як відомо, з часів свого заснування Гоща була торговим центром Погорині і за весь свій час існування збиралось дуже багато людей різних національностей. І на зараз Гоща – це унікальне переплетіння єврейської, татарської, польської, української культур. Гастроальманах призначений для збереження та популяризації цієї культурної спадщини... Ми хочемо взяти вже існуючі дослідження і переоформити їх у великий гарний альманах», - розповіла керівниця проекту Лариса Шашук.

Усього гастро альманах вміщуватиме 30 рецептів, серед яких червоний борщ із вишнями, кушер, опіканці, овочеві голубці та киселиця. До кожного з них, буде відзнято відео приготування, посилання з QR-кодом на яке розміщуватиметься під рецептом.

На створення збірника команду надихнув приклад міста Люблін, яке теж має свій збірник рецептів та унікальних продуктів.

«Гощанські традиції» будуть доступними як у друкованому, так і в електронному вигляді. Видаватимуть гастро альманах трьома мовами: українською, польською та англійської.

Презентувати готовий гастро альманах «Гощанські традиції» планують 14 вересня на Дні селища. У рамках святкування будуть проведені майстер-класи з приготування страв за декількома рецептами зі збірника. Також збірник планують перезентувати на Конгресі ініціатив Східної Європи у Польщі.

Безкоштовно отримати примірники альманаху можна буде під час святкування Дня селища в Гощі.

Читайте також