Бояться білорусів та повісток: на Світязі - пусті пляжі та брак відпочивальників

Сезон на одному з найпопулярніших і найбільших озер України – практично без відпочивальників.

Відпочивальниця поділилася враженнями від відпочинку на Світязі – найглибшому озері України, що розташоване на Волині. У попередні роки відпочинок на Шацьких озерах (до яких належить Світязь – ред.) набував популярності серед українців. Однак війна внесла корективи. Відповідний пост волинська журналістка Жанна Білоцька опублікувала у Facebook.

"Картина сумна. Але воно й не дивно через війну. Людям не до відпочинку. Бари закриті, гойдалка, яка упродовж минулих років стала однією з родзинок відпочинкової бази, пустує через обірвані мотузки. Стежки заросли травою, човни самотньо чекають на пасажирів. Увесь бізнес (кафешки, магазини) завмер. Якщо у минулі роки на березі не було ніде яблуку впасти, нині усе закрито. Ще перший місяць деякі заклади намагалися працювати, то згодом були змушені закритися. З розповідей місцевих дізналася причини, через які народ побоюється їхати. Їх кілька: страх перед нападом білорусів, врученням повісток чоловікам, а от деякі львів’яни ніби не їдуть через чутки про прикордонну зону, у яку не впускають. Однак ще є одна причина: багато чоловіків на війні, і не кожна жінка може дозволити собі поїхати на відпочинок із дітьми", – пише відпочивальниця. 

Щодо цін, то, за словами місцевих, вони залишились на рівні минулого року. Наприклад, один із місцевих смаколиків – в’ялена риба – коштує від 3-5 грн за штучку за дрібненькі сомики до 450 грн за чималеньку щуку. Делікатес – вугор на місцевому світязькому ринку ціниться залежно від величини. Філе – 350-600 грн. 

Щодо вартості проживання, то у першій лінії оренда обійдеться у 500-1500 гривень за добу.

Читайте також