Бойовику "ДНР", який віддавав накази обстрілювати позиції ЗСУ, повідомили про підозру

Фото - УСБУ у Рівненській області

В Управлінні СБУ у Рівненській області повідомили, що вдалось викрити бойовика так званої "ДНР", який віддавав накази обстрілювати позиції українських військових. 

У ході досудового розслідування встановлено, що вказана особа активно підтримувала ідею відокремлення частини території України та з метою участі у бойових зіткненнях проти ЗС України ініціативно приєдналася до силового блоку псевдодержавного утворення т.зв. «ДНР».

"Крім цього, зазначений громадянин протягом тривалого часу обіймав посаду заступника командира 3 мотострілецького батальйону 1-ї окремої мотострілецької слов’янської бригади 1 АК НМ т.зв. «ДНР» та у 2018 році перебував на посаді командира вказаного батальйону. Під його командуванням здійснювались регулярні обстріли позицій ЗС України в районі населених пунктів Чермалик, Новоселівка Друга та Гранітне Волноваського району Донецької області", - кажуть в СБУ.

Вказану особу підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Читайте також