"Брудне послання від своїх же містян": під мури замку на Рівненщині невідомі викинули мішки зі сміттям (ФОТО)

Про неприємну знахідку повідомили на ФБ-сторінці Дубенського замку. Поруч із віковими мурами викинули гору сміття. Саме так: просто в обороний рів незборимої середньовічної фортеці, неподалік південного бастіону з боку вулиці Замкової.

"Людина з племені, яка перебуває на рівні первісної культури". Так словник тлумачить слово "дикун". Коротко і вичерпно. Насправді, важко охарактеризувати по-іншому того паскудника, що дозволив собі викинути мішки з непотребом під мурами колиски культури - Дубенського замку", - йдеться у повідомленні.

Як і щороку, цієї весни колектив заповідника м.Дубна провів генеральне прибирання території, що прилягає до історичної пам'ятки. Вивезли на сміттєзвалище кілька машин гіляччя та побутових відходів. Та й протягом усього літа старанно обкошувався кожен квадратний метр оборонного рову.

Все для того, аби туристам з різних куточків України, близького та далекого зарубіжжя було приємно споглядати колишній маєток князів Острозьких та Любомирських, фотографуватись біля фортечних мурів.

"І ось таке "брудне послання" від своїх же містян. Можливо, сусідів. Бо, навряд, чи хтось привіз мішки зі сміттям з окраїни міста або ж із села. Але хіба можна назвати таких поганців дубенчанами", - додають працівники замку.

Читайте також