Будуватимуть спортивні майданчики: Рівненщина долучиться до програми «Здорова Україна»

Фото - ілюстративне

У рамках реалізації програми Президента України Володимира Зеленського «Здорова Україна» в громадах Рівненської області оновлять спортивну інфраструктуру. Про це під час онлайн брифінгу повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

«У межах Всеукраїнського форуму «Україна 30. Здорова Україна» Президент Володимир Зеленський представив загальнонаціональну програму «Здорова Україна», яка спрямована на всі вікові категорії та групи населення і має на меті збільшення тривалості життя українців. Мета програми – зробити спорт доступним для всіх», – повідомив Сергій Подолін.

Серед складових програми – створення «активних парків» і спортивних майданчиків для активного відпочинку місцевих мешканців. Вони мають з’явитися в усіх куточках України. До першої хвилі проєкту увійшли 7 територіальних громад Рівненщини.

Також у рамках програми Президента «Здорова Україна» буде проведено комплексну реконструкцію двох закладів області: Березнівського та Костопільського ліцею-інтернату спортивного профілю. У 2021 році заплановано розробити проектну документацію, а будівельні роботи стартують у наступному році.

Загальнонаціональна програма «Здорова Україна» розроблена багатьма фахівцями, Офісом Президента України спільно з трьома міністерствами: охорони здоров’я, молоді та спорту, освіти та науки, а також за участю експертів з різних галузей.

Читайте також