Був послідовником колаборанта Стремоусова: слідчі повідомили про підозру "народному меру" Тернополя

Слідчі повідомили про підозру "народному меру" Тернополя, який  публічно виправдовував збройну агресію рф та поширював наративи кремлівської пропаганди. 

Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопольської області. 

Так, було встановлено, що після повномасштабного вторгнення військ рф, тернополянин публічно проводив агітаційну діяльність, якою намагався виправдати дії російської влади та заперечував факти збройної агресії.

Агітатор поширював у соціальних мережах зрежисоване російськими пропагандистами відео, на якому нібито евакуйовані росіянами жителі Маріуполя звинувачують українських захисників у обстрілах мирного населення та дякують окупантам за їхнє «звільнення» з охопленого вуличними боями міста.

Крім того 46-річний тернополянин був «послідовником» колаборанта Стремоусова та сепаратиста Балахніна.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили фігуранту про підозру згідно з ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

За проведення антиукраїнської агітаційної діяльності йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Тривають слідчо-оперативні заходи, спрямовані на встановлення усіх обставин протиправних дій фігуранта, в тому числі й факту його можливої співпраці зі спецслужбами країни-агресора.

Читайте також