Через "нічийний" трубопровід мешканці будинку в центрі Рівного вже тиждень без води

Вже тиждень мешканці будинку на вулиці Чорновола 18А в Рівному не мають в домівках води. Причиною цього став прорив водопроводу під пішохідною доріжкою, котра з’єднує вулиці Чорновола і 16 Липня. Через це люди вже тиждень елементарний ресурсводу, отримують хіба що зі спецавтомобіля.

До нас звернулась одна з мешканок будинку Чорновола 18А Тамара. Жінка розповіла, що прорвало за понад 200 метрів від їх помешкання, але ремонтувати пропонують за їх кошти.

«Прорвало біля ЖД-управління, не на нашій території. Там стоїть будка «Ремонт взуття». Прорвало у ніч на п’ятницю. Ми зараз без води. Ми телефонували у облводоканал, нам сказали, що та труба, той люк, був на балансі ЖКП «Покровське». Зараз, так як його немає, воно відноситься до нашого ОСББ. У нас навіть землі немає, то як воно може до нас відноситись, якщо це точка міська? Воно більше як за 200 метрів від нашого будинку знаходиться. То як вона може бути наша. Тим більше, у січні на Різдво вони (працівники водоканалу, - авт.) там щось рили і вони зацепили цю трубу, вони тоді її якось залатали. Ми тоді майже тиждень були без води.

Вони як-небудь її залатали. Казали, що труби дуже старі – ще з часів царя гороха, зараз немає таких замінників, щоб зробити. Вони як-небудь полатали, а тепер кажуть, що ми погано її обслуговували і тому її прорвало. Того за наш рахунок її треба ремонтувати. Тоді, коли вони прорвали, то було їхнє, а коли прорвало само по собі, то стало наше чомусь. Хоча до нас воно відношення не має. Тим більше, сказали, що там ще дорожку, де бруківка, щоб ми ще бруківку вкладали, - обурюється жінка. - Як можна обслуговувати трубу під землею і чого вона у нас на балансі? Нам землі не надали, хоча ми хочемо взяти в оренду, нам її не віддали – відмовили, бо це центр міста, я розумію, що хтось тут положив лапу, а труба наша – будь–ласка. Хто зна, де знаходиться, але вона наша».

Наші журналісти звернулись у «Рівнеоблводоканал». Речник комунального підприємства Олександр Очкуренко розповів, що їх працівники виїжджали на місце прориву і по картах вияснили, що ця ділянка не перебуває в них на балансі. Натомість вони готові провести ремонтні роботи за кошт мешканців. У скільки це обійдеться – поки невідомо, адже потрібно проводити експертну оцінку.

Речник додав, що раніше ця ділянка була на балансі ЖКП «Покровське», а після його ліквідації мала би перейти ОСББ.

Голова ОСББ на Чорновола,18 А Наталія Анрі розповіла, що вони не мають жодного відношення до прориву, але змушені потерпати через відсутність води.

«Наша ділянка і будинок ні теоретично, ні практично не мають відношення до прориву. І також з водоканалом ми не підписували жодних документів про розмежування і передачу на баланс трубопроводу. По тій самій причині - в землі ще польські труби. І згідно закону, я підпишу папери лише після того, як буде оновлено їх, а не так: накладена муфта – прокладка, що може прорвати у будь-яку мить. В Україні дуже модно перевішувати проблеми на людей. З нашим ОСББ не вийде! А хоче місто розголосу - будь ласка, мені приховувати нічого. Так само як і факт, що саме через зволікання влади зі затвердженням проекту на капбудівництво і відведення ділянки ми не можемо скористатися своїми правами і змушені просити про милість - воду з водовозки. Ганьба такій владі», - зазначила Наталія Анрі.

Заступник начальника відділу житлової політики Департаменту інфраструктури та благоустрою Олександр Колесник розповів, що про цю ситуацію дізнався від наших журналістів та взявся з’ясовувати деталі в сторін конфлікту.

Рівне Медіа слідкуватиме за тим, чим же ж закінчиться ця історія і коли в помешкання рівнян повернеться вода. Адже складається ситуація, що отримувати кошти за водопостачання є кому, а ремонтувати водопровід – немає.

Читайте також