Через поминальний обід на Рівненщині оштрафували підприємицю

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

19 березня цього року у кафе у місті Острог, попри карантин, співвласниця відкрила заклад для проведення поминального обіду. Він тривав близько 40 хвилин, були присутні біля 25 людей.

За це на неї склали постанову, а суд визнав співвласницю Надію винною у вчиненні правопорушення, а саме – у порушенні карантинних обмежень. Їй призначили адміністративну відповідальність у вигляді штрафу в розмір 17 тисяч гривень. 

Опісля жінка оскаржила постанову, аргументуючи це тим, що її вина не доведена. Запевняла, що хоч і зареєстрована як фізична особа-підприємець, діяльність у тому закладі не здійснювала. Тому просила скасувати постанову. 

Острозький районний суд опирався на те, що за даними з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, з яких вбачається, що одним із видів діяльності Надії є діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування. Крім того, пані Надія не заперечувала, що 19 березня приймала відвідувачів у закладі попри карантинні обмеження. 

Нагадаємо, що карантин в Україні запровадили 12 березня. 

До слова, Рівненський апеляційний суд постанову місцевого суду залишив без змін, а апеляційну скаргу — без задоволення.

За інформацією Рівненського апеляційного суду. 

 

Читайте також