Через релігійні переконання троє юнаків із Рівненщини проходитимуть альтернативну службу

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Днями в управлінні соціального захисту населення Дубенської районної державної адміністрації відбулося засідання комісії з питань альтернативної (невійськової) служби.

Члени комісії розглянули чотири заяви від громадян, релігійні переконання яких не дозволяють користуватися зброєю, про направлення їх на проходження альтернативної (невійськової) служби, як це передбачено Законом України «Про альтернативну (невійськову) службу».

За результатами розгляду заяв прийняли рішення про направлення трьох  заявників на проходження альтернативної (невійськової) служби, одному заявнику відмовлено.

Довідково: Альтернативна (невійськова) служба є службою, яка запроваджується замість проходження строкової військової служби і має на меті виконання обов’язку перед суспільством.

Право на таку службу мають громадяни, виконання військового обов'язку яких суперечить їхнім релігійним переконанням і якщо вони належать до діючих відповідно до законодавства релігійних організацій, віровчення яких не допускає користування зброєю.

До речі, строк альтернативної служби у півтора рази перевищує строк військової служби і складає 27 місяців. Передбачено, що альтернативну службу заявники проходитимуть на підприємствах, в установах, організаціях, що перебувають у державній, комунальній власності, діяльність яких насамперед пов’язана з соціальним захистом населення, охороною здоров’я, захистом довкілля, будівництвом, житлово-комунальним та сільським господарством.

За інформацією пресслужби Дубенської РДА.

Читайте також