Черги у дитсадки Рівненщини можуть зникнути через 3 роки: назвали причину

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Нині в Рівненській області дошкільною освітою охоплено 37 тисяч дітей до шести років. Це становить 80% від загальної потреби. Минулоріч ця цифра була дещо меншою – 72%. Найбільше дітей у чергах нині у чотирьох міських громадах:

  • Дубенська – 1087 дітей у черзі;
  • Костопільська – 844 дітей у черзі;
  • Сарненська – 771 дітей у черзі;
  • Рівненська – 558 дітей у черзі.

Однак, начальник обласного управління освіти та науки Петро Коржевський переконаний, що через декілька років цих черг не буде:

«Якщо дивитись на прогнози на найближчі три роки, то майже усі діти мають бути охоплені дошкільною освітою, черги як такі зникнуть. Це говорить про те, що темпи народжуваності сповільнюються. Рівненська громада, яка завжди мала найбільшу проблему з охопленням, уже зовсім на іншій позиції. Сподіваємось, з відкриттям дошкільного закладу на Коновальця ця ситуація буде вирівняна на краще», - сказав очільник обласного управління освіти.

Нині в області тривають роботи з будівництва навчальних закладів. Зокрема, це школа у селі Цепчевичі Сарненського району, НВК у селі Бобрин на Млинівщині, ясла-садок на Коновальця у Рівному, капремонт корпусу ДНЗ у Мізочі, а також цьогоріч ввели в експлуатацію, реконструйований Горбаківській НВК.

Читайте також