Чи чекати рівнянам додаткових рейсів громадського транспорту в нічний час?

Ілюстративне фото

Мешканці Рівного скаржаться на те, що після 21-ї години у місті майже відсутній громадський транспорт. Оскільки багатьом рівнянам у пізній час потрібно їхати з роботи, то це створює значні незручності. Чи можливо організувати у місті додаткові нічні рейси - розповів керівник Управління транспорту і зв'язку виконавчого комітету Рівненської міської ради Дмитро Царук.

За словами посадовця, про додаткові рейси вночі поки не йдеться.

"Я сумніваюся, що таке буде. У нас із перевізниками і так буде дуже жорстка розмова на рахунок того, щоб вони виконували хоча б ті рейси, які їм передбачено паспортом. Якщо ми їм дамо в навантаження ще рейси вночі, то ми самі собі створимо проблеми. Це все приватний транспорт, це бізнес. Якщо він не вигідний, то ніхто в нього не вкладатиме коштів. Вночі немає стільки людей, тому це не рентабельно", - зазначив пан Царук.

Актуальною проблемою, на яку часто скаржаться рівняни, є те, що водії не дотримуються графіку. Тобто, ввечері, коли людей на зупинках менше, водії з'їжджають з рейсів. Цю ситуацію, за словами Дмитра Царука, можуть вирішити тільки за допомогою розірвання договорів.

"У нас є тільки один важіль впливу - розірвати договір. У нас немає ні штрафних санкцій, ні інших інструментів. Якщо договір перевізник не виконує, то ми його розриваємо. Це тягне за собою зменшення кількості автобусів. Іншого виходу немає. Щоб рейс на папері був, а насправді його немає, то в цьому нема сенсу. Все одно залишаться ті, які захочуть працювати згідно паспорту маршруту", - прокоментував Дмитро Царук.

Читайте також