Чи об`єднають райони на Рівненщині?

http://oblrada.rv.ua

Райони залишаться, але будуть укрупнені. Про це заявив перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України В’ячеслав Негода на нараді-семінарі для представників органів місцевого самоврядування, яка днями відбувається у Затоці Одеської області. Захід організований Українською асоціацією районних та обласних рад. Нагадаємо, участь у ньому беруть голова обласної ради Олександр Данильчук та керуючий справами виконавчого апарату ради-керівник секретаріату Богдан Сологуб. 

В’ячеслав Негода наголосив на тому, що з прийняттям Закону «Про засади адміністративно-територіального устрою України» районні ради ліквідовуватись не будуть.

«Закон зберігає три рівні місцевого самоврядування. Ті хто кажуть, що райони будуть ліквідовані – це помилково, і не потрібно на цьому спекулювати», — наголосив посадовець.

За словами Негоди, прийняття Закону Про адмінтерустрій передбачає появу нових зручних механізмів у вирішенні діяльності органів місцевого самоврядування. Адже законопроект деталізує засади, на яких ґрунтується адміністративно-територіальний устрій України,  систему адміністративно-територіальних одиниць, категорії та типи населених пунктів, інших територіальних утворень, повноваження органів державної влади та органів місцевого самоврядування, порядок утворення, ліквідації, встановлення і зміни меж адміністративно-територіальних одиниць та населених пунктів.

Як роз’яснив керуючий справами виконавчого апарату Рівненської обласної ради-керівник секретаріату Богдан Сологуб, після того, як вищезазначений документ набуде чинності, 16 районів Рівненщини будуть укрупнені у три: територіально на півночі, півдні та в центрі області.

За інформацією УАРОР

Читайте також