Чи потрібно мешканцям нових районів Рівненщини змінювати адреси після реорганізації?

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

На Рівненщині з 19.07.2020 року діє постанова Верховної Ради про утворення та ліквідацію районів. Фактично Верховна Рада своїм рішенням повністю змінила адміністративний устрій в Україні. 

Чи будуть у мешканців нових районів незручності через зміни адрес в документах - прокоментував перший заступник голови РОДА Сергій Подолін.

"Постановою дійсно змінено адміністративно-територіальний устрій районного рівня, що впливає на адресну складову, яка використовується у сфері речових прав. Голова ДПС запевняє, що платники податків не відчують незручностей у зв'язку із впровадженням заходів зміни територіального устрою в нашій державі", - зазначив пан Подолін.

За його словами, зміна адрес буде відбуватись у автоматичному режимі.

"Тобто, для людей змінювати адреси проживання та реєстрації не потрібно. Після змін назви нових адміністративних територій при купівлі-продажу нерухомості держреєстраторами буде враховуватись новий адмін-устрій. Незручностей у людей не буде. Ці речі контролює Міністерство Юстицій, а на місцях - обласна державна адміністрація", - прояснив чиновник.

Читайте також