Чи працюватимуть на цих вихідних ринки і розважальні заклади Рівненщини?

В Україні скасували "карантин вихідного дня" і на всій території діятиме "помаранчева" зона. Це означає, що розважальні заклади, ринки та торгові центри мають можливість функціонувати.

Перший заступник голови РОДА Сергій Подолін прокоментував, як проходитимуть вихідні.

"Карантин вихідного дня і обмеження були введені постановою Кабінету Міністрів від 22 липня. Ця постанова дала можливість приймати певні рішення виконавчі як державній, так і місцевій владі. На цей час дія цих обмежень не продовжена. Відповідно до постанови Верховної Ради Україні, від 17 листопада цього року, у разі посилення протиепідемічних заходів інформація до суб'єктів підприємництва і громадян повинна бути доведена не раніше, ніж за 7 календарних днів до початку їх дії", - пояснив пан Подолін.

За його словами, "карантин вихідного дня" приніс свої плоди і статситика захворюваності покращилась.

"Ми розуміємо, що це були не комфортні умови для бізнесу. Ми пройшли три неділі, отримали поліпшення. Завтра працюватиме вся система малого і середнього бізнесу - магазини, ресторани і інші заклади. Хочу звернутись до керівників закладів - дотримуйтесь карантинних вимог. Обов'язково маски, засоби захисту і контроль відвідувачів", - повідомив Сергій Подолін.

Читайте також