Чи справді медикам Рівненської обласної лікарні не дозволяють піти у відпустку за власний рахунок?

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

До нашої редакції звернулись мешканці Рівного, яких турбує питання відпусток у медперсоналу Рівненської обласної лікарні. За словами рівнян, медики ще з 18 березня "сидять за свій рахунок", однак уже з понеділка, 27 квітня, - усі мали вийти на роботу. Працівники лікарні розуміють, що «чистою» лікарня є лише на папері і хотіли б продовжити відпустку. Але адміністрація закладу не дозволила цього. На запитання, чому не дають відпустки, адже досі усіх примусово відправляли, відповів начальник управління охорони здоров'я Олег Вівсянник.

«Розпочнемо із визначення «чиста» лікарня. Це та лікарня обласного рівня, яка надає медичну допомогу пацієнтам, яким необхідно невідкладна спеціалізована медична допомога за невідкладними ургентними показами, за умови, що у них не діагностовано коронавірус. Проте, ми не можемо чітко завжди встановити, коли пацієнт поступає за невідкладними показами, чи є в нього таке захворювання, чи немає. Це захворювання може проявитися навіть у завершальний етап одужання пацієнта", - зазначив пан Вівсянник.

Він повідомив, що дійсно, зараз завершується ряд чергових відпусток, у які медпрацівники за власним бажанням йшли на першому етапі. З майже 1700 медичних працівників обласної лікарні зараз надають допомогу близько 300 осіб.

"Ймовірно, у ті відділення, які не працюють, адміністрацією лікарні дано рекомендації підсилити підрозділи, які перенавантажені. Наприклад, приймальне відділення. У разі, якщо хтось не має можливості через наявні супутні захворювання або через віковий ценз - за власним бажанням можуть іти у відпустку без збереження заробітної плати", - прокоментував чиновник.

Олег Вівсянник не підтвердив інформацію про примусове відправлення у відпустки. За його словами, процес знаходження, кількості та виходу працівників обллікарні на робоче місце постійно контролюється.

 

Читайте також