Чи виплатять заборговані зарплати працівникам Рівненського аеропорту?

Два тижні тому працівники Рівненського аеропорту зверталися до Рівненської ОДА стосовно затримки зарплати. Яким чином РОДА може повпливати на це питання і чи буде знайдено інвестора для відродження підприємства, розповів перший заступник голови РОДА Сергій Подолін.

За його словами, у Рівненській області є затверджена програма підтримки підтримки міжнародного підприємства аеропорт "Рівне". У програмі врахована стаття підтримки по виплаті заробітної плати ПДФО і пенсійного фонду.

Цього року на підтримку виплати заробітної плати було виділено з обласного бюджету 2,7 млн гривень.

«Ми розуміємо, що борг по зарплаті існує на підприємстві. Але згідно статті бюджетного кодексу, ми можемо акцентувати питання на видання коштів лише після перерахування обласного бюджету. Тоді ми можемо клопотати на виділення коштів на підтримку заробітної плати», - зазначив пан Подолін.

Що стосується виконавчої служби, то, за словами заступника, Рівненська обласна державна адміністрація звернулась до виконавчої служби про заборону реалізації майна. Крім того, керівник аеропорту звернувся до господарського суду.

«Є стаття повітряного кодексу, де заборонено реалізовувати майно комунальних підприємств, державних аеропортів, які знаходяться на території України. Тому, ми впевнені, що аеропорт залишиться як цілісний майновий комплекс. Звісно, інвестору, який цікавиться нашим підприємством, ці речі не дуже цікаво чути. Я думаю, що ми збережемо аеропорт і той стратегічний інвестор для підприємства буде знайдений», - прокоментував пан Подолін.

Читайте також