Чи вплине карантин на весняний призов у Рівненській області?

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Весняний призов на Рівненщині цьогоріч триватиме з 1 квітня по 30 червня. Військовий комісар Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Валерій Куценко розповів, що посадові особи обласного територіального центру комплектування до проведення призову готові. На етапі завершення підготовчі заходи: проведення медичних комісій, комплектування команд для відправки у війська.

Пан Куценко зазначив, що терміни призову не змінюються, можливо будуть відтерміновані відправки деяких команд, які були заплановані на 7 квітня.

«Через коронавірус ми обмежуємо проведення медичних комісій. Керівництвом генерального штабу Збройних сил України прийнято рішення про перенесення термінів відправки команд. Сам термін проведення призову з 1 квітня по 30 червня не переноситься. За окремим розпорядженням, як тільки епідемічний стан покращиться, ми будемо відправляти хлопців до військ», - коментує Валерій Куценко.

Цієї весни заплановано призвати більше 500 чоловік. Близько 300 людей будуть служити в Збройних силах України, біля 170 – у Національній гвардії України і 30 людей будуть у Державній прикордонній службі і Державній спеціальній службі транспорту.

Полковник Куценко додав, що через поширення коронавірусу в Україні і світі відзавтра у місцях постійної дислокації відмінене шикування. Також обмежені збори і наради – не більше 10 людей.

Читайте також