Чи забезпечені засобами захисту лікарні на Рівненщині, які не працюють з COVID-19?

Під час коронавірусної пандемії питання забезпечення медичних закладів засобами індивідуального захисту стало чи не першочерговим. Мова йде про опорні лікарні. Що стосується планової медичної допомоги, то її було тимчасово заборонено, а медиків "розпущено" у відпустки. Наразі планов іоперації вже дозволили і медзаклади такого типу працюють у повну силу.

Перший заступник голови РОДА Сергій Подолін розповів, чи забезпечені медики рівненських медзакладів планової медичної допомоги засобами захисту?

«Дійсно, ми в першу чергу контролювали на початку захворюваності основні наші медичні установи, які працюють з коронавірусними хворими. Таких закладів в області визначено п’ять. Звичайно, в першу чергу було завдання забезпечити максимально засобами захисту ці заклади. Але, при тому всьому, та допомога, яку отримала область, яка була придбана через програму «Ковід», прийнята обласною радою, розподілялась у мережу всіх лікувальних закладів, як обласних, так і районних. Крім того, у нас була можливість підтримання первинної ланки ПМСД", - повідомив пан Подолін.

За словами заступника, кожного дня відповідальний працівник управління охорони здоров’я збирає інформацію і контактує із закладами, які дають певний сигнал про те, що у них зменшується кількість засобів індивідуального захисту.

"Ми стараємося реагувати оперативно на ці речі. Дійсно, якщо може виникати така проблематика, вона більше пов’язана з непоінформованостю з місць керівниками закладу через голів адміністрації або напряму з нашим штабом. Сьогодні можу підтвердити, що як мінімум на місяць всі заклади охорони здоров’я забезпечені засобами індивідуального захисту. І ті, які не працюють з коронавірусом", - прокоментував Подолін.

Читайте також