Чи загрожує українцям газовий блекаут унаслідок масованих ударів

Виконавчий директор Асоціації газовидобувних компаній України Артем Петренко в ефірі телемарафону Суспільного запевнив, що газовий блекаут в Україні неможливий, оскільки навіть попри обстріли з боку РФ енергетики роблять все для того, щоб забезпечувати газопостачання та видобуток природного газу на території України. 

"Якщо немає електрики, зокрема, газ використовується і для транспортування газу. Тому в плані електрики — це негативно впливає на роботу енергетичного сектору. Але зазвичай енергетики швидко поновлюють енергопостачання. Та, зокрема, й видобувні компанії України активно використовують генератори, зокрема, дизель-генератори для того, щоб продовжувати видобувати природний газ та забезпечувати нашу енергетичну безпеку", — зазначив Артем Петренко.

Він наголосив, що навіть за тотального блекауту газ в Україні буде. 

"Ми забезпечені природним газом у підземних газосховищах. Видобувні компанії продовжують активно закачувати газ та видобувати газ там, де це можливо. навіть незважаючи на дуже складну безпекову ситуацію. Тому всіх заспокою — газ в Україні буде", — додав він.

Читайте також