Чи запрацюють дитсадки на Рівненщині

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Під час щоденного брифінгу перший заступник голови РОДА Сергій Подолін розповів, чи запрацюють дитячі садки у районах Рівненщини, де не висока динаміка захворювання на коронавірус і громадські перевезення вже запустили.

"Ми зробили рекомендації районним комісіям ТЕБ і НС та місту Рівне про можливість відновлення локальних внутрішніх маршрутів у сім районів. Останнім був Здолбунівський район, там інцидентність знизилась. Хоча сьогодні нам лабораторія надала інформацію – картина трохи погіршилась. Деякі райони, у яких ми відновили сполучення, перевищують показник 12 інцидентів. Тому на сьогодні у нас є завдання наголосити особливо перевізникам та місцевим органам влади про збільшення контролю за режимом перевезень, за контролем кількості людей, які знаходяться у транспорті. Наразі заходів, які стосуються послаблення карантину у інших напрямках у районах поки не буде. Як мінімум, до вихідних", - зазначив пан Подолін.

У Рівненській області загальний показник інцидентності 20,97 на 100 тисяч населення за сім днів. Це не дає мажливості обласній владі відкрити дитячі садочки. 

"З досвіду минулих років - літом більшість дитячих саочків не працює. Тому великої потреби у відкритті дитячих садочків наразі немає. Наші громадяни, маючи досвід та вік, не дотримуються карантинних обмежень, то що говорити про дітей, яким від 2 до 6 років", - додав Сергій Подолін.

За його словами наразі у Рівненській області питання про відкриття дитячих садочків не стоїть.

Читайте також