Чи застраховані медики Рівненщини від інфікування коронавірусом на роботі?

Медичні працівники лікувально-профілактичних закладів Рівненщині, які працюють в умовах пандемії коронавірусу, застраховані від випадку інфікування вірусом під час виконання своїх обов'язків.

Про це повідомив начальник управління охорони здоров'я РОДА Олег Вівсянник.

Зокрема, під час брифінгу, чиновник розповів, за які кошти відбувається страхування медиків і як обирали страхові компанії.

"Це серйозне питання захисту наших медичних працівників, які будуть застраховані від випадку інфікування коронавірусом. Мова йде про захворювання під час виконання службових обов'язків. Ми довели цю інформацію до керівників лікувально-профілактичних закладів.

За словами пана Вівсянника, страхову компанію міг обрати кожен медпрацівник.

"Якщо це зроблено організовано, то це може бути або відділення або загалом лікувально-профілактичний заклад. Страхові компанії мали відповідати вимогам, встановленим облдержадміністрацією: мінімальний платіж та максимальна страхова сума виплат. Кошти, які передбачалися для срахування - це позабюджетні надходження до лікувально-профілактичного закладу, профспілкові кошти та інші незаборонені джерела, за якими дозволено здійснювати страхування медичних працівників", - прокоментував начальник управління охорони здоров'я.

Читайте також