Чи зросла вартість продуктів у магазинах Рівного перед великодніми святами: порівняння цін

Традиційно перед Великоднем українці готуються до свят та попит на продукти харчування у магазинах зростає. Окрім великоднього кошика, у який потрібно покласти смаколики, господині готують різні страви на святковий стіл. М'ясні вироби, молочні продукти та солодощі коштують не дешево і наші журналісти вирішили дізнатись, чи скористаються виробники та магазини можливістю підвищити ціни напередодні Великодня. 

Для того, щоб порівняти ціни, ми поцікавились вартістю найбільш популярних продуктів за тиждень до свят. 

Отже, головний атрибут свята - яйця. Ціни на них не змінились - від 2,8 грн до 3 гривень за одне. 

Фасовані яйця коштують дорожче - від 37 гривень за десяток.

М'ясні вироби також тримаються у ціні. Наприклад, ковбасу салямі можна придбати орієнтовно за 95 гривень за кілограм і вище. Ціни різняться залежно від виробника та виду. 

Куряче філе також не змінилось у ціні - від 89 гривень за кілограм. Свинина вартуватиме 113 гривень за кілограм філе. 

На відміну від м'яса, сири виросли у ціні на 4-10 гривень. Сорти твердого сиру, які тиждень тому коштували 128 гривень, 30 квітня вартують 137 гривень. Однак, не всі молочні продукти здорожчали. Літр молока обійдеться рівнянам у 20-26 гривень від різних виробників - ціни не змінились. 

Олія, ціни на яку значно зросли цієї весни, здешевшала. Якщо тиждень тому 850 мл коштували від 55 до 67 гривень, то за день до свята ціна складає 47-59 гривень (орієнтовна вартість).

Асортимент солодощів на українському ринку великий і різні сорти цукерок мають різну ціну, залежно від виробника. Отже, цукерки "Ромашка"  обійдуться рівнянам від 97 до 105 гривень за кілограм. Популярні цукерки "Золота лілія"  вартують від 77 до 126 гривень за кілограм. "Зоряне сяйво" вартує від 165 гривень за кілограм.

У багатьох магазинах з'явились готові паски. Маленьку паску можна придбати за 27 гривень. Середні та більші будуть коштувати 45-71 гривню відповідно.

Читайте також