Чим більший дохід, тим більші штрафи: у Кабміні готують нововведення для водіїв

Стало відомо, що Кабінет Міністрів України планує збільшити в рази штрафи для водіїв за порушення ПДР. Саму систему штрафів пов'яжуть з прожитковим мінімумом, пише Ukr.Media.

Автори нового законопроєкту пропонують ввести нову розрахункову величину, щоб люди з різним доходом мали різні розміри штрафів. Визначати цю величину буде Кабмін щороку. Також пропонується ввести «штрафну ставку» — 0,3% від середнього щомісячного доходу того чи іншого порушника ПДР. Чим більший дохід у порушника ПДР, тим більшим для нього буде штраф.

Все це призведе до того, що порушникам правил дорожнього руху доведеться платити штраф у кілька разів більший, ніж зараз. Щонайменше штраф збільшиться у два рази.

Законопроєкт, що передбачає реформу системи штрафів в Україні, буде зареєстрований у Верховній Раді після того, як його узгодять у відповідних комітетах.

Нагадаємо, що з січня 2020 року українським водіям, які порушують ПДР, буде загрожувати не тільки штраф і позбавлення прав, але і кримінальна відповідальність та судимість. Причому, інформація про судимість буде зберігатися довічно в поліцейській базі даних зі всіма витікаючими звідси наслідками.

Читайте також