Чим і коли підживити цибулю, щоб мати гарний врожай?

У червні городники, які вирощують на своїй ділянці цибулю, повинні внести спеціальні підгодівлі. Саме в цей період культура найкраще засвоює поживні речовини, інформує Ukr.Media.

Щоб отримати великі і соковиті цибулини, потрібно вдатися до допомоги трьох підживлень. Кожне з них потрібно вносити в той чи інший час.

1-10 червня

У цей період важливо використовувати добрива на основі азоту. Відмінним варіантом вважається кальцієва селітра. Потрібно розвести 12 грамів речовини на 10 літрів води. Даним розчином необхідно полити коріння посадок. Перевага цього методу полягає в тому, що він активізує зростання пера. Після того, як корисні мікроелементи накопичаться в зелені, вони передадуться цибулині.

10-20 червня

Другий етап — внесення монофосфату калію. Готується підгодівля наступним чином: 15 грамів засобу на 10 літрів води. Через три дні після поливу цим розчином проводиться підгодівля курячим послідом (літрову банку екскрементів залити дев'ятьма літрами води і залишити на дві доби; після цього використовуються 500 мілілітрів настою на 10 літрів води).

20-30 червня

Третю підгодівлю потрібно вносити не раніше ніж через тиждень після попередньої. Вибір того чи іншого добрива буде залежати від стану пера і цибулини.

Якщо перо виглядає кволим, знадобиться азотовмісний розчин — 1 столова ложка нашатирного спирту на п'ять літрів води. Обприскати цибулю потрібно один раз у вечірній час.

Якщо цибулина збільшується в розмірах, важливо підтримати її розвиток. Це можна зробити за допомогою витяжки з деревної золи. Як приготувати розчин: літр просіяної золи залити дев'ятьма літрами окропу і залишити на дві доби. Після закінчення потрібного часу змішати 500 мілілітрів розчину з дев'ятьма літрами води.

Читайте також