Чим какао корисне для серця і мозку?

Поліфенольні сполуки, які містяться у какао, знижують ризик розвитку серцевого нападу і недоумства, інформує Ukr.Media.

Вживання какао підвищує захист людини від хвороб серця і мозку — про це говорять результати дослідження, опублікованого журналом Neurology. Вчені констатують, що какао-порошок містить поліфенольні сполуки (флаваноли), які мають виражену позитивну дію на стан судин. На думку наукових експертів, "какао, що багате на флаваноли, покращує рівень оксиду азоту у крові, що розслабляє і розширює кровоносні судини та артерії, покращуючи кровотік, що проходить через них".

Також було виявлено, що зі споживанням какао асоціюються зниження рівня "поганого" холестерину ЛПНЩ у крові, а також зменшення судинного запалення. Огляд дев'яти досліджень, у яких були враховані дані 157 809 людей, показав, що більш високий рівень споживання какао пов'язаний зі значно меншим ризиком серцево-судинних захворювань і смерті через їх наслідки.

Щодо переваг какао для мозку, то ряд досліджень свідчить: його поліфенольні сполуки знижують ризик розвитку нейродегенеративних захворювань за рахунок поліпшення функцій мозку і кровотоку. Було встановлено, що дані речовини здатні долати гематоенцефалічний бар'єр і брати участь у біохімічних шляхах, що виробляють нейрони і важливі для здорового функціонування мозку молекули. До того ж завдяки їх впливу на вироблення оксиду азоту, який розслабляє м'язи кровоносних судин, поліпшується кровопостачання мозку. Наукові фахівці резюмують, що щоденне вживання флаванолів какао може поліпшити розумову працездатність у людей з психічними порушеннями і без них.

 

Читайте також