Чого досягла Рівненщина за період президентства Зеленського?

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Сьогодні рік як посаду президента України обійняв Володимир Зеленський. З цього приводу Рівненська ОДА опублікувала звіт про розвиток економіки в межах області за цей період

  • У 2019 році забезпечено зростання обсягів промислового виробництва на 5,8 відс.(третє місце серед регіонів України).
  • У березні порівняно з лютим 2020 року приріст обсягів промислової продукції становив 8,1 відс. (7 місце серед регіонів України).
  • В умовах карантину за січень-квітень 2020 року забезпечено зростання надходжень до бюджетів усіх рівнів. Обсяг надходжень до зведеного бюджету області збільшився на 23,5 %, у т.ч. до державного - на 34,7 %. Власні доходи місцевих бюджетів зросли на 7,3 % і становили 1780,6 млн. грн. Надходження єдиного соціального внеску збільшилися на 8,5%. Виконання завдання становить 111,4%.
  • Ліквідація нелегальних АЗС. На Рівненщині створили Центр по боротьбі із «тіньовими» заправками. Виявлено та припинено роботу 146 об’єктів торгівлі нафтопродуктами, які здійснювали діяльність із порушенням законодавства. Реалізація дизельного пального зросла на 16 %, бензину – на 9 %.
  • В області за підтримки ТОВ «Укрмілкінвест» та кластеру «Натуральне молоко» реалізується проект із створення сімейних молочних ферм. В рамках проекту у 2019 році відкрито 10 сімейних молочних ферм, де утримується 177 корів. На підтримку ферм з обласного і державного бюджету виділено 151 тис. грн на компенсацію відсоткових ставок за кредитами.
  • У рамках Програми розвитку малого і середнього підприємництва на 2018-2020 роки відновлено часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами (позиками) банків для реалізації проектів суб'єктів малого і середнього підприємництва. Зокрема, у 2019 році 23 представникам бізнесу відшкодовано загалом 730 тис. грн, що дало можливість здешевити 10 млн грн кредитів. У 2020 на відшкодування відсотків за кредитами банків суб'єктам малого і середнього бізнесу з обласного бюджету виділено 1 млн. грн.
  • В аграрному секторі у 2019 році отримано найвищий урожай зерна в історії області. Зокрема, зібрано майже 1,5 млн тонн зерна, що на 18 % більше рівня 2018 року.
  • Розпочато аудит земель сільськогосподарського призначення на Рівненщині. Мета - детінізація землі, захист власників від рейдерства, додаткові надходження до місцевих бюджетів, залучення інвесторів.

Читайте також