Чого навчили поляки рівнян під час конференції? (ФОТО)

«Сучасні проблеми правотворення: досвід України та Польщі» - під такою назвою у Рівному пройшла І Міжнародна українсько-польська науково-практична конференція. Захід відбувався вперше за спільної ініціативи Київського  університету права Національної академії наук України та Гданського державного університету (Польща) на базі Рівненського інституту КУП НАНУ. 

Як зауважив ректор Київського університету права Юрій Бошицький, це перша міжнародна конференція такого формату, яку організовує заклад, і яка запрочатковує серію міжнародних наукових зустрічей ще з 5 країнами світу, з якими університет налагодив тісну співпрацю. Це Угорщина, Швейцарія, Грузія, Ізраїль та Мексика. 

Мета конференції - на прикладі Польщі дослідити правовий простір забезпечення життєдіяльності в сучасному правовому европейському співтоваристві. Польську сторону представляла делегація Гданського університету на чолі з професором, завідувачем кафедри контитуційного права та політичних інститутів Анджеєм Шмітом.

Керуючий справами виконавчого апарату Рівненської обласної ради Богдан Сологуб привітав учасників конференції та зачитав вітальний адрес голови Рівненської обласної ради.

“Польська реформа місцевого самоврядування є однією з найбільш успішних реформ організації місцевої влади не тільки в Європі, а й у світі. З уваги на активну фазу реформи місцевого самоврядування в Україні, саме правовий досвід Польщі є для нас особливо цінним. Тому тематика конференції - надзвичайно актуальна”, - зауважив Богдан Сологуб.

Учасники конференції також переконані, що міжнародні наукові зустрічі підвищують якість правової освіти в Україні. Студенти та викладачі отримують ширші можливості для навчання і роботи через взаємообмін досвідом. 

А ще - співпраця у форматі культурної дипломатії надто актуальна не лише в контексті розвитку правової науки в Україні, а й з огляду на непрості питання, які нині виникають між Україною та Польщею. Адже українсько-польське співробітництво у сфері науки зміцнює стосунки між країнами, допомагає подолати гострі кути у певних питаннях.

Відтак, Київський університет права має на меті вийти за рамки лише наукової та освітньої роботи, а планує розширити культурну співпрацю зі своїми партнерами. Так, в рамках конференції у приміщенні інституту відбулося відкриття виставки кованих скульптур. 

Читайте також