Чому бібліотеки є важливими для розвитку громад на Рівненщині

Бібліотеки можуть все! Такого висновку дійшли учасники конференції “Роль бібліотек в реалізації Цілей сталого розвитку 2016 – 2030”, яка відбулася у Рівненській обласній бібліотеці.  Участь у конференції взяли й бібліотекарі з об’єднаних територіальних громад. Також прозвучали виступи бібліотекарів Рівненщини, Львова, Запоріжжя, Сум. Сучасні бібліотеки – це інклюзивні центри для людей з особливими потребами, місточки комунікації між владою та громадою, а також активні учасники реалізації Цілей сталого розвитку. 

Досвідом поділилися колеги з усієї України. Зокрема, на скайп-зв’язок вийшло чимало учасників. Вони наголосили на важливості адвокаційних дій, включення бібліотек в національні плани дій реалізацій цілей сталого розвитку. Розповіли про роботу з волонтерами і проект “Зелений газон”, який реалізовували у Здолбунові. Дізнались учасники й про інші цікаві проекти, такі як виховання медіаграмотності студентів-медиків у Запоріжжі,  про “зелену” бібліотеку Сумського університету, грантовий проект “Маловідомі архітектурні пам’ятки Рівного” та інші.

Під час конференції  регіональний координатор ПРОООН з досягнення Цілей сталого розвитку Ольга Кашевська сказала, що без виконання цілей сталого розвитку 2030 рік може настати без нас. Саме бібліотекарі мусять переконати в цьому суспільство. 

Обговорили також  роботу Рівненського обласного відділення Української бібліотечної асоціації та здобутки року минулого і плани на майбутнє. 

Повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України

Читайте також