Чому мешканці Рівненщини відмовляються робити щеплення

Вже опівночі в Рівненській області почнуть діяти обмеження «жовтої» карантинної зони. В області погіршується епідеміологічна ситуація через штам «Дельта». Людей закликають робити щеплення, аби легше перенести цю недугу.

Особливо серйозно увагу концентрують на вакцинації працівників закладів освіти. Адже у випадку, якщо щеплених буде менше 80%, заклад перейде на дистанційну форму навчання. Тому в Рівному та області активізували роботу з педагогами, аби якомога більше шкіл від завтра навчались наочно. До того ж, ситуація з вакцинацією у Рівненській області залишається незадовільною.

Мешканці часто відмовляються робити щеплення проти коронавірусу. Учора перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін окреслив основні причини, які називають люди, аби не вакцинуватись:

  • Релігійні переконання.
  • Деякі сімейні лікарі не радять робити щеплення. Такий випадок зафіксовано у Рівному.
  • Велика кількість інформації про негативний вплив вакцинації.
  • Свідомість людей.

«Один директор школи у селі неподалік Рівного заявив, що у них люди неготові по релігійних переконання і взагалі неготові. У нас є постійний діалог із лідерами релігійних громад і конфесій, у нас там є порозуміння. Сьогодні північ, кажуть там є багато віруючих і протестантів, там важко з регіоном. Якщо голова Дубровицької територіальної громади на своєму місці, колишній військовий, то в нього там військовий порядок. У нього станом на перше вересня на 80% були провакциновані майже всі навчальні заклади.  При тому, що це північ і теж багато віруючих», - зазначив посадовець.

З приводу ситуації, коли сімейний лікар не радив вакцинуватись куратор медицини зазначив:

"Знайшлось (підтвердження, - авт.). Особисто телефонував інкогніто. Отримав інформацію, набрав сімейного лікаря, представився Іван Івановичем і спитав: «Я ваш пацієнт, що мені робить?»  «Вакцинуваться не потрібно». Я перевірив інформацію. Як працювать з такими людьми? Я рахую, що це неприпустимо", – сказав Сергій Подолін.

Посадовець додав: "Свідомість людей. Ми хочемо державу Україну, то я думаю, що здоров’я нації і економіка, це пріоритети. А в умовах COVID, неодноразово підкреслював міністр охорони здоров’я, що сьогодні COVID і пандемія – це пандемія невакцинованого населення".

Читайте також