Чому потрібно їсти виноград: ТОП-5 корисних властивостей

Фото - відкриті джерела

Виноград дуже корисний для здоров'я, зокрема, зміцнює імунітет і сповільнює старіння мозку.

Виноград підтримує імунітет

До складу винограду входять вітаміни С і А, вони дуже корисні для імунної системи людини. Крім того, він має антимікробні властивості, які захищають організм від різних інфекцій. Це робить його свого роду природним антисептиком. Ще одна корисна якість винограду - плоди складаються на 80% з води. Тому вона дуже корисна тим, хто страждає від зневоднення. Виноград покращує кровообіг і благотворно позначається на самопочутті. У спекотну погоду ця ягода особливо корисна.

Уповільнює старіння мозку

У винограді міститься кверцетин, антиоксидант, який бореться із запаленнями в організмі. Завдяки цьому, ягода - відмінний засіб проти старіння мозку і розвитку вікових нейродегенеративних захворювань. Іншими словами, виноград перешкоджає появі хвороби Альцгеймера і деменції. А ще антиоксидант кверцетин підходить для профілактики ракових пухлин. Все тому, що він підсилює апоптоз або загибель зношених, які не виконують свою роботу клітин, в тому числі і ракових.

Сприяє здоров'ю травної системи

Виноград корисний для нормального функціонування шлунково-кишкового тракту, оскільки в ньому міститься багато клітковини і води. Крім цього, в ягодах багато поліфенолу, який позитивно впливають на кишкові бактерії, які дуже важливі для травлення, імунітету і мозку. Але у всьому важлива міра, тому занадто часто виноград краще не їсти. Одна з причин - в ньому багато цукру.

Захищає зір

Лютеїн і зеаксантин, які входять до складу винограду, сприяють гарному зору. Все тому, що вони запобігають розвитку найпоширеніших хвороб очей, таких як катаракти або дегенерації жовтої п'ята. Ці речовини захищають кришталик і сітківку ока, збільшують дальність видимості і зменшують чутливість очі до яскравого сонячного світла.

Покращує сон

Ні для кого не секрет, що хороший сон - це запорука не тільки успішного дня, але і здоров'я. Він знижує ризики захворювань на цукровий діабет, хвороб серця, покращує обмін речовин, позитивно позначається на мозкової діяльності, покращує настрій і самопочуття в цілому. У всьому цьому може допомогти виноград. Завдяки тому, що виноград багатий натуральним мелатонином, його плоди можна сміливо вважати засобом для якісного та тривалого сну.

Читайте також