Чому потрібно зараз носити захисні маски і як це слід робити?

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Карантинні обмеження поступово пом’якшують, але люди забувають про те, що потрібно носити маски. Адже випадків захворювання COVID-19 не зменшується, а навпаки - досягає рекордної кількості. Тому потрібно як ніколи дотримуватися правил карантину: зберігати соціальну дистанцію, не забувати користуватися антисептичними засобами, і носити маски.

Чому ж так важливо їх носити?

У зв’язку з швидким розповсюдженням коронавірусної хвороби, всі люди розглядаються як потенційно інфіковані. Ви можете не знати, що є носієм вірусу. Маска запобігає можливому інфікуванню оточуючих.

Як пояснює головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, коли є маска, то виділення біологічного матеріалу, яке може містити збудник, зменшується, і не досягає 1,5 метра, а може виділятись не більше ніж на 10-15 сантиметрів.

Фото - відкриті джерела

Але використовувати їх необхідно правильно! Одягайте маску так, щоб вона щільно закривала рот та ніс. Перед цим обов'язково вимийте руки з милом чи обробіть антисептиком. Також не торкайтесь маски руками після того, як вона опинилась у вас на обличчі.

Літня погода та підвищення температури повітря спонукає українців знімати маски попри ризик зараження. Люди скаржаться, що у масці неможливо дихати, особливо коли на вулиці гаряче. То чи повинні люди одягати маски просто йдучи вулицею, чи лише у магазинах чи транспорті, розповів начальник управління охорони здоров'я Олег Вівсянник:

"Поширення гострої респіраторної інфекції COVID-19 залежить від нас з вами. Ми маємо дослідження університетів Сполучених Штатів Америки, а також ключових медичних університетів Європи, де чітко наголошено, що носіння маски необхідне для убезпечення зараження оточуючих. Також, це оберігає кожного з нас від захворювання на COVID-19. Якщо один з двох людей носить маску, то ризик поширення захворювання знижується у двічі. Якщо носять маску двоє, то захворювання можливе лише у 2-5% випадків. Крім того, ми живемо у правовій державі. Постанова Кабінету Міністрів указує, що усі без виключення повинні носити захисні медичні маски та респіратори у громадських місцях", - зазначив пан Вівсянник.

Олег Вівсянник. Фото - відкриті джерела

Читайте також