Чому рівняни "штурмують" обленерго?

https://rv.suspilne.media

Близько 50 рівнян, станом на 13:30, знаходяться у черзі до каси міського абонентського відділу «Рівнеобленерго» на вул. Кн. Володимира, 71. Як повідомляє кореспондент Суспільного Руслан Савуляк, усі вони прийшли писати заяву про переведення усіх даних по стану рахунку та надлишків на нову компанію.

Як повідомила речниця «Рівнеобленерго» Алла Ліхачова, це пов’язано із тим, що згідно із законом «Про ринок електричної енергії», який вступив у дію 1 січня 2019 року, ПрАТ «Рівнеобленерго» більше не виконує функцію постачання електричної енергії, а виключно відповідає за розподіл.

– У кожному регіоні держава обрала постачальника електроенергії побутовим та малим непобутовим споживачам, який називається постачальник універсальних послуг, – каже Алла Ліхачова. – У Рівненській області це ТЗОВ «Рівненська обласна енергопостачальна компанія». Саме тому в лютому споживачі отримали платівки за спожиту електроенергію вже не від «Рівнеобленерго», а від «РОЕК». Громадяни звертаються в першу чергу через наявну переплату на рахунках «Рівнеобленерго», яка не відображена у рахунках від «РОЕК. Так само, у рахунках «РОЕК» не відображена заборгованість від «Рівнеобленерго». Люди пишуть заяви і підписують акти звірки для того, щоб надмірно сплачені кошти на рахунках обленерго були переведенні на рахунки нової компанії.

За словами Алли Ліхачової, це не зробили автоматично, бо так передбачено законом. Крім того, «Рівнеобленерго» та «РОЕК» – компанії з різними функціями. 

Сьогодні, максимум завтра буде на сайті «Рівнеобленерго» розміщена заява, яку можна буде роздрукувати, заповнити і листом електронним чи звичайним відправити. Відтак не потрібно буде особисто приходити і писати заяву на переведення цих коштів, – додала Алла Ліхачова.

Наразі на офіційному сайті "Рівнеобленерго" є така інформація щодо реквізитів:

«Рівнеобленерго» та РОЕК – це дві незалежні компанії – з різними ліцензіями, функціями та рахунками.

Тому звертаємо Вашу увагу, що у нових рахунках – інший отримувач, інший розрахунковий рахунок ( різниться у залежності від району електричних мереж), та особовий рахунок споживачів.

Банківські реквізити поточного рахунку із спеціальним режимом використання для сплати за спожиту електричну енергію:

Отримувач:
ТОВ «РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА ЕНЕРГОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ»
Код ЄДРПОУ: 42101003
Банк отримувача: філія – Рівненське ОУ АТ «Ощадбанк»
МФО: 333368
№ 26032304049867 – рахунок для оплати електроенергії споживачами Зарічненського, Дубровицького, Сарненського, Володимирецького, Рокитнівського та Березнівського районів та м.Вараш
№ 26033303049867 – рахунок для оплати електроенергії споживачами Костопільського, Здолбунівського, Гощанського, Корецького, Острозького, Рівненського районів та м.Рівне.
26034302049867 – рахунок для оплати електроенергії споживачами Дубенського, Радивилівського, Млинівського та Демидівського районів.

Про ці зміни повідомлені усі банківські установи області. Втім, щоб уникнути непорозумінь радимо нагадати касиру у банку чи на пошті про зміну рахунку. Якщо Ви оплачуєте послуги через інтернет, необхідно буде самостійно, «вручну» оновити реквізити. Крім того, у платіжці окремим рядком зазначена плата за розподіл електричної енергії та відповідний тариф, який вже врахований у поточні нарахування та не потребує окремої оплати.

Читайте також