Чому варто берегти авто від спеки?

фото ілюстративне

Що категорично не можна залишати в автомобілі під час спеки.

Температура в салоні припаркованого під літніми сонячними променями автомобіля може досягати 60-70° за Цельсієм протягом 30 хвилин. Відповідно, деякі залишені в машині предмети можуть являти собою серйозну небезпеку при нагріванні до такої температури.

Найбезпечніший варіант – банки з газованими напоями та кисломолочні продукти, перегріті в закритій машині вони можуть просто вибухнути і надати неповторного дизайну та аромату вашому авто. Не дуже товаришує зі спекою й косметика, яка плавиться та залишає сліди в салоні, що не завжди піддаються виведенню, незакриті пакетики різнокольорових солодощів, завдяки своєму складу також можуть назавжди залишити у вашій машині сліди веселки в пам'ять про сонячну погоду.

Вищеперелічені речі лише забруднять салон вашої машини так, що іноді й не впорається навіть повна хімчистка салону авто, але в цих випадках мова хоча б не йде про пожежу.

А ось якщо ви залишите в автомобілі, наприклад, запальничку, то повернувшись до припаркованого авто, можете побачити замість нього лише купу догораючого металу. І такий неодмінний літній атрибут салону більшості машин, як пляшка з водою – може стати причиною загорання авто. Залишена в машині під сонячними променями, вона запросто може зіграти роль лінзи. З цієї ж причини не варто залишати у відкритому для сонця доступі і окуляри.

Деякі гаджети також можуть стати бомбою уповільненої дії. Справа в тому, що далеко не кожен літій-іонний акумулятор (а саме вони, як правило використовуються в сучасних девайсах), спокійно переживає високі температури і вибухають. Особливо схильні до цього лиха відеореєстратори маловідомих виробників. Тому не лінуйтеся, і забирайте їх з собою.

Окрема небезпека може виходити від лікарських препаратів, які в результаті сильного нагріву в кращому випадку втратять свої корисні властивості, а в гіршому - можуть обзавестися якимись новими і непередбачуваними ефектами.

І, нарешті, НІКОЛИ!!! не залишайте в салоні без нагляду дітей і тварин! У будь-який момент їм може знадобитися ваша допомога - може стати занадто жарко або душно, а може і зовсім статися тепловий удар. Відомі трагічні фінали подібних історій - не поповнюйте їх список.

Читайте також