Чому варто дозволити дитині завести домашнього улюбленця?

Фото - відкриті джерела

Для дитини тварини - джерело нових вражень, відчуттів, переживань, спілкування з ними вчить відповідальності та емпатії.

Багато дітей мріють про домашнього улюбленьця, але далеко не всі батьки виконують цю примху. В першу чергу, тому що це велика відповідальність, адже тварини вимагають пильної уваги і належного догляду, адже так?

Однак у цієї ідеї є і значні плюси. Чому б не відкинути всі сумніви і не доставити радість своїй дитині? Таке сусідство позитивно впливає на фізіологічне і психологічне здоров'я дітей і до того ж вчить дитину брати відповідальність за свого пухнастого друга.

Переваги, які з'являться у вашій родині з появою домашнього улюбленьця

Поруч з домашнім улюбленцем дитина не відчуває тривогу

Згідно з результатами дослідження вчених з Каліфорнії, у дітей, в чиєму будинку живуть тварини, рівень занепокоєння набагато нижче в порівнянні з однолітками, які не мають тварин.

Ще один експеримент, в якому взяли участь американські студенти, виявив взаємозв'язок між відсутністю тривоги і наявністю домашніх тварин. Підлітки проводили 2 години в день з собачкою на ім'я Софі. Результати дослідження цікаві, у студентів зменшилися симптоми тривоги і самотності на 60%.

Домашні тварини допомагають в навчанні

Ця причина на перший погляд здається дивною, проте і вона правдива на всі 100%. Фахівці в галузі освіти спільно з психологами написали книгу «Як тварини допомагають студентам вчитися», в якій розповіли: включення тварин в процес навчання може збільшити тягу дитини до знань. Це може бути своєрідною грою, яка не залишить вашу дитину байдужою. Коли малюк читає книгу вихованцеві вголос, тоді дитина більш зацікавлена у навчанні. Більш того, в США така практика досить поширена, в багатьох американських школах існують класи, де діти в оточенні вихованців читають книги вголос.

Улюбленьці розвивають емпатію

Тварини дарують нам різні емоції, в тому числі і співчуття. Дітки завдяки проведеному часу з вихованцями починають замислюватися про потреби тварини та людей. Згодом це посприяє кращому розумінню однолітків.

Сприяють підвищенню активності

Власники домашніх вихованців ведуть більш активний спосіб життя, це встановлений факт. Ще в 2014 році американським вченим вдалося з'ясувати, що власники «хвостатого дива» на 25% більш рухливі люді, за тих у яких немає собаки.

Тварини вчать відповідальності

Згідно з твердженнями дослідника Меган Мюллер, підлітки, у яких були домашні тварини, з більшою охотою брали участь в громадських роботах або брали на себе керівну роль у своєму колективі.

Читайте також