Чому ялину і сосну не можна висаджувати біля будинку?

фото - відкриті джерела

Ялину і сосну не радять висаджувати біля будинку, оскільки вони можуть залучити невдачу у долю людини. Дехто вірить, що дані дерева володіють магічними властивостями, впливають на сімейні відносини, інформує Ukr.Media.

Прикмети і традиції, які пов'язані з ялиною

Прикмети і забобони прийшли до людини ще здавна. Одні люди вірять їм, інші ж навпаки, вважають це звичайними вигадками літніх людей. Існує думка, що не можна висаджувати ялину на дачній ділянці, особливо влітку.

Дане дерево має здатність забирати у людини її позитивну силу і енергію. Взимку варто пройтися під даним деревом, щоб ніякого авітамінозу не було. У зимовий час воно допомагає зарядити людину позитивними емоціями, а також енергією. Також дерево захищає від негативу і сплеску агресії. У стародавні часи вірили, що ялина приносить жінкам нещастя: вони довго не можуть завагітніти, а дівчата до кінця життя можуть прожити самотніми.

Але не забобонні люди іншої думки. Вони вважають, що висаджування ялини біля будинку може стати причиною пожежі. Дерево швидко спалахує, тому варто бути з ним обережними, особливо під час грози, блискавки. Ялина може досягати 4 метрів заввишки. Якщо посадити її поруч з будинком, гілки можуть закрити димохід. Це може призвести до смерті господарів від чадного газу.

Чому біля будинку не можна висаджувати блакитну ялину і сосну

Зараз дуже популярною є саме блакитна ялина, а усе завдяки своєму забарвленню. Вважалося, що якщо посаджене у дворі хвойне дерево загине, то хтось з рідних та близьких захворіє. Тому ялину не висаджували на дачних ділянках, біля свого будинку.

Сосна — гарне дерево, яке вражає до глибини душі багатьох людей не лише своєю красою, але й корисними властивостями. Люди намагалися не висаджувати її на своїй ділянці, оскільки її наявність у дворі була передвісником чвар, сварок і скандалів. Дерево впливало не лише на настрій, але й на удачу. Тому до сосни ставилися з великою обережністю. Її практично не висаджували біля будинків, на садових ділянках.

Експерти запевняють, що причина, через яку не варто висаджувати біля свого будинку сосну у тому, що вона здатна закислювати ґрунт, тому на ньому нічого не росте. Не варто під нею висаджувати квіти або садові рослини, оскільки вони можуть загинути.

Думка вчених та феншуй з приводу ялини і сосни

Вчені пояснюють дані забобони. На їх думку, сосни і ялини висаджували не дуже часто. Дерева були одними з найдорожчих. Гілки сосни ростуть у різні боки, тому першим місцем, у яке під час грози може вдарити блискавка, є саме сосна або ж ялина. Через це висаджувати їх біля будинку — небезпечно.

За феншуй, сосну і ялину не можна висаджувати біля дачної ділянки, оскільки люди можуть бути самотніми і злими. Якщо ви вирішили їх посадити, обов'язково слід пам'ятати, що дерева мають властивість залучати, нагатив у долю людини.

Читайте також