ДБР провело обшуки на підприємстві олігарха Молчанова, наближеного до Кремля

На Київщині ДБР провело обшуки на підприємстві з виготовлення будматеріалів, підконтрольному російському олігарху Андрію Молчанову. Він є колишнім членом Ради Федерації федеральих зборів рф та наближений до Кремля. 

Про це повідомляє ДБР, 

Правоохронці встановили, що виробництво входить до холдингу російського олігарха. Отриманий українським підприємством прибуток спрямовувався у вигляді дивідендів та роялті до так званої «материнської компанії» з рф. 

Компанія є великим платником податків на території країни-агресора. Тож, за рахунок отриманих коштів від українського товариства, сплачувалися податки та збори до бюджету країни-окупанта, фінансувався її силовий блок й оборонно-промисловий комплекс під час агресії проти нашої держави.

Було проведено комплекс слідчих дій, спрямованих на документування фактів протиправної діяльності. Обшуки проходили за місцями проживання директора та бухгалтерів, офісних приміщень та промислових об’єктів підприємства, пов’язаного із російським капіталом.

За даними ЗМІ, йдеться про компанію "Аерок", зареєстровану на Київщині у м. Обухів.

Триває досудове слідство за ч. 4 ст. 110-2 («Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України») та ч. 3 ст. 436-2 («Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників») Кримінального кодексу України.

У 2018 році Міністерство фінансів США цю російську компанію та її генерального директора внесло до т. зв. «кремлівського списку» – переліку суб’єктів (фізичних та юридичних осіб), безпосередньо наближених до президента російської федерації владимира путіна.

Читайте також