Де переглянути перелік безкоштовних послуг від НСЗУ у медзакладах Рівненщини?

Сьогодні під час щоденного брифінгу начальник управління охорони здоров'я Олег Вівсянник розповів про етап реалізації медичної реформи, про безкоштовні послуги від НСЗУ та де переглянути їх списки, та про медичні препарати, якими забезпечує пацієнтів держава.

За його словами, у Рівненській області нараховується 105 лікувально-профілактичних закладів та комунальних підприємств.

"Всі, крім тих, які не мають такої можливості за родом своєї діяльності, уклали таку угоду з НСЗУ. Уся інформація без виключення по кожному лікувальному закладу розміщується на сайті НСЗУ. Відповідно до інформації на цьому сайті, можна прослідкувати за будь-яким лікувально-профілактичним закладом і дізнатись, який пакет послуг там надають", - зазначає пан Вівсянник.

Крім того, за словами чиновника, заклади охорони здоров'я є підприємствами і мають право надавати медичну допомогу на платних основах.

"Тобто, вони затверджують платні послуги через обласну державну адміністрацію. До пакету контрактованих з НСЗУ також входить і забезпечення медичними препаратами. Пацієнти мають право у будь-якому випадку використання лікарських засобів докуповувати і приймати участь у забезпеченні лікування окремого пацієнта. Наразі є понад 30 пакетів контрактованих послуг. Пріоритетні послуги: пологи, лікування інсульту, лікування інфаркту та пакети послуг для хворих на COVID-19". - додав начальник управління охорони здоров'я.

Читайте також