Де покупатися біля Рівного: місця для відпочинку влітку

Фото: відкриті джерела

Літо – чудова пора відпусток та довгоочікуваного відпочинку на природі. Водойми та пляжі біля них - найулюбленіші місця відпочинку влітку, адже вони стають справжнім порятунком від спеки. Неподалік від Рівного є багато озер, ставків та кар’єрів, які забезпечать вам незабутній відпочинок та сподобаються кожному.

Хотин

Тут місця для відпочинку хоч відбавляй. І величезні береги вздовж річки Горинь, і декілька озер на будь-який смак. Дібратися сюди буде зручніше власним транспортом. Також на берегах річки Горинь можна відпочити у селах Решуцьк, Ходоси та Олександрія.

Пляж в Обарові

У селі Обарів Рівненського району вже впродовж кількох років функціонує платний пляж. Там можна позасмагати, покупатися, а на березі облаштовані невеликі “крани-фонтанчики”, аби при потребі помитися. В літній сезон сюди з’їжджаються багато людей, тож інколи тут ніде приміститися. Однак пляж доволі чистий, тому саме це місце обирають рівняни.

Ставок в Жобрині 

Неподалік від Рівного можна відправитися на пляж біля ставка, що розташований біля санаторію "Червона калина" у Жобрині. Водойма там добре доглянута, адже поруч розташована популярна здравниця. Вхід на територію пляжної зони – платний. На території санаторію є два цілющі джерела з мінеральною водою.

Водойми Здолбунова 

Неподалік від Рівного, у Здолбунові, є декілька ставків, три водойми з них – придатні для купання. Вода – чиста, а дно – піщане. На території місця відпочинку є кабінки для переодягання. Окрім так званої "Здолбунівської вісімки", неподалік є ще одна водойма у селі Святе.

Озеро в Заборолі

Озеро для любителів автостопу. Воно розміщене поблизу дороги неподалік від Рівного. Також, як на самому пляжі, так і на лісовій галявині є місця для відпочинку. З міста туди курсує багато маршрутних таксі.

База сімейного відпочинку "Сен-Тропе"

Неподалік від міста Рівне розташований відпочинковий комплекс з чистою та красивою територією. Гості тут можуть відпочити на пляжі, покупатися та позасмагати. Вхід у воду – зручний. Тут є ресторан зі смачною кухнею, м’ясні та рибні страви для вас приготують на мангалі чи в печі.

Для тих, хто приїжджає зі своїми продуктами та хоче посмажити шашлик самостійно – створені всі умови. Відпочинок на пляжі "Сен-Тропе" платний, є шезлонги та парасольки. Зверніть увагу, ночівля у "Сен-Тропе" не передбачена. Розташований відпочивальний комплекс у селі Боянівка.

Базальтовий кар’єр

Базальтове озеро або Янова долина – одне з наймальовничіших озер Рівненщини, приваблює щороку сотні мандрівників. Вода – кришталево-чиста зі смарагдовим відтінком завдяки великій концентрації мінералів. На озері є два спуски до місць купання, вони доволі круті, однак біля води є достатньо місця, щоб позасмагати на сонці та покупатися.

Місцеві жителі купаються тут, щоб оздоровити шкіру. Посеред озера розташований "Острів закоханих". З Рівного до Базальтового можна дібратися маршрутками, які прямують безпосередньо до озера.

Ставок у Козлині

Ставок поблизу лісу в Козлині – теж доволі популярне місце для відпочинку. Якщо відпочивати на закритій базі – доведеться заплатити, проте, можна покупатись і безкоштовно, адже за лісом є невелике озеро.

Зазначимо, що за попередніми дослідженнями обласного центру контролю та профілактики хвороб, купатись у Басівкутському озері у Рівному не можна. У воді перевищений вміст аміаку, нітратів та нітритів.

Читайте також