Дефіцит пального у Рівному: який маршрут страждає найбільше і що робити людям

Транспорт Рівного вже тривалий час працює у досить критичних умовах. Завдяки роботі тролейбусників і приватних перевізників, котрі навіть в умовах подорожчання і дефіциту пального знаходять можливість забезпечувати перевезення у місті, в місті є можливість скористатись громадським транспортом. Про це розповів керівник управління транспорту Рівного Іван Фурлет.

Він додав, що пасажиропотік у обласному центрі не відновився до довоєнного рівня. Ще частина маршруток скерована для допомоги військовим. Ті, що залишились — немає чим заправляти через дефіцит пального.

“Потрібно розуміти, що в ранкові години і ввечері — невеликий пасажиропотік, тому є проблеми з виконанням рейсів. Подекуди маршрутки одного рейсу ходять з інтервалом до години, але принаймні — їздять. Зараз спрогнозувати чи дати конкретний графік — дуже важко. Оскільки ситуація абсолютно жива: чи є можливість заправитись сьогодні на завтра. Деякі заправки надають пріоритет маршруткам і автобусам. Чудес не буде — ціни зростатимуть”, - розповів Фурлет.

Міський голова Рівного Олександр Третяк закликав користуватись електротранспортом - нині 66 тролейбусів активно курсують по місту.

За його словами, нині найбільш проблемним є 43-й маршрут, але питання частково вирішується за рахунок приміських маршруток.

“Також на сьогодні є питання зміни в роботі транспорту у зв'язку зі зміною часу комендантської години. Отож, від завтра комендантська година буде з 23-ї години до 5-ї. Транспортники приведуть свій графік у відповідність до графіку, який був у довоєнний період”, - сказав Третяк.

Читайте також