Дехто покидав робочі місця: у торговому комплексі на Рівненщині провели рейд

У місті Дубні, що на Рівненщині, інспектор праці міської ради спільно з членами міської робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення та робочої групи для обстеження об’єктів торгівлі, ресторанного господарства, ринків міста та об’єктів побутового обслуговування провели інформаційно-роз’яснювальний рейд у торговому комплексі «Замковий», що по вулиці Свободи,2.

Так, вони побували у 14 відділах торгового комплексу і поспілкувалися з працівниками та роботодавцями на тему переваг легальної праці. Рейд показав різну реакцію працівників, яка, напевно, залежить від легальності їх роботи. Хтось покидав робочі місця, дехто відмовлявся спілкуватися, але чимало людей спокійно реагували на появу інспектора з робочою групою і показували оформлені трудові договори.

За даними моніторингу, 6 найманих осіб назвали себе стажерами. Інспектор праці наголошує, що такі випадки «стажування», виявлені під час інформрейдів, можуть слугувати для подальших заходів контролю. До роботодавця, в якого виявлено ймовірний факт порушення трудового законодавства, фахівці прийдуть вже з інспекційним відвідуванням, після якого може бути винесена постанова про накладення штрафу.

Читайте також