День Гідності та Свободи: патрульні Рівненщини вшанували пам`ять полеглих учасників Революції Гідності

Сьогодні день скорботи в кожного із нас. День увічнення великої людської, громадянської і національної відваги, сили духу і стійкості. Управління патрульної поліції в Рівненській області з гідністю долучилось до всієї України, котра 21 листопада вшановує шосту річницю пам'яті подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини та європейське майбутнє України.

Слава Героям, які змінили хід історії та назавжди лишились в пам'яті українців, як уособлення незламності сили та духу.

Не маємо права забути. 
Герої не вмирають!

Довідково: День встановлений згідно з Указом Президента від 13 листопада 2014 року на честь початку цього дня двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. День Гідності та Свободи став своєрідним наступником свята Дня Свободи, що відзначався на честь Помаранчевої революції з 2005 по 2011 роки 22 листопада, але згодом був скасований.

Саме 21 листопада 2013 року розпочались перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Попрання законодавчо закріплених пріоритетів зовнішньої політики України, якою власне і була Угода про асоціацію між Україною та ЄС, викликала обурення українців.

Патрульна поліція Рівненської області

Читайте також